Yayasan Ta’lim: Umdatul Ahkam (Kelas 2) [11-08-2020]

Kelas ini merupakan kelas terbaru di Yayasan Ta’lim. Kelas ini akan membincangkan tentang kitab: Umdatul Akham yang akan disampaikan oleh Ustaz Yunus Zainal (hafizahullaah).

Kitab yang Ustaz Yunus akan bincangkan dalam kelas ini adalah: Umdatul Ahkam (Karangan: Al Imam Al Hafiz Abdul Ghani Al Maqdisi.) Kandungan kitab ini adalah hadith hadith hukum yang terdapat dalam Sahih Bukhary dan Sahih Muslim.

Pada hari Selasa, jam 08:45 pagi – 10:00 pagi di Yayasan Ta’lim, Taman Tun Dr Ismail, KL. (Kemuningkan waktu akan berbeza kerana sekarang musim covid 19 lagi.)

Kelas ini bermula pada 4 Ogos 2020.

————————————————————–

Yayasan Ta’lim adalah sebuah badan dakwah yang berdaftar di bawah Jabatan Perdana Menteri (PPAB-02/2009) untuk menyampaikan ilmu-ilmu agama yang sahih kepada masyarakat melalui kelas-kelas pengajian, pengedaran bahan bacaan seperti buku-buku dan risalah serta aktiviti-aktiviti dakwah yang lain.

Oleh itu, sumbangan anda sedikit sebanyak dapat membantu di dalam usaha ini. Setiap sumbangan anda layak mendapat pengecualian daripada Cukai Pendapatan di bawah Sub Seksyen 44 (6) Akta Cukai Pendapatan 1967.

Akaun “Yayasan Ta’lim”

CIMB 860-0066-987

Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi pejabat Yayasan Ta’lim: 03-7728 2393

http://yayasantaalim.com
http://yayasantaalim.blogspot.com
http://facebook.com/YayasanTalimOfficialPage

(43)

Category: Ceramah Penuh
About The Author
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>